joi, 21 noiembrie 2013

Istoria rescrisă a unei naţiuni.

Urmărind zilele trecute un documentar rusesc de tip comsomolist despre "cine suntem noi, moldovenii" şi "ce legătură (nu) avem cu românii", pot să spun că am rămas grav traumatizat spiritual şi că demnitatea mi-a fost pusă la zid în cel mai barbar şi impertinent mod. Mă întreb cum de şi-au permis nişte neghiobi cu capacităţi de raţiune foarte reduse să facă un film despre mine, declarându-mă moldovean din punct de vedere etnic, pro-rus, şi afirmând că sunt "fratele lor mai mic".

 Dar asta nu e tot, neobrăzaţii realizatori ai documentarului au alcătuit propriile teorii prin care spun că războiul din Transnistria din 1992 a fost provocat şi organizat de "forţele secrete de peste Prut", că aceştia au gândit din timp un plan prin care "să atace suveranitatea şi independenţa tinerei republici". Toate acestea în condiţiile în care, cu puţin timp înainte, au spus ca România este una dintre cele mai sărace ţări din Europa. Bine, şi atunci cum a putut una dintre cele mai sărace ţări din Europa să organizeze un război fratricid? De ce resurse materiale şi umane a dispus ţara în perioada în care trecuse abia trei ani de la căderea regimului lui Ceauşescu? Eu propun să recunoaşteţi că războiul a fost provocat anume de succesorul Imperiului Răului şi că actualul vice-prim-ministru al Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, a luptat cu arma în mână împotriva românilor dintre Prut şi Nistru. Deci vă rog să lăsaţi adevărul să triumfe şi nu vă mai vindeţi ca curvele pentru nişte bancnote ieftine. E plină Rusia de oameni care caută de mâncare, de alcoolici sau de drogaţi, iar pe voi vă preocupă să rescrieţi istoria altor naţiuni, în timp ce a voastră se află la limita indecenţei (din orice punct de vedere).

Încă un aspect important: termenul de român nu a apărut în 1859, cum intenţionează să ne convingă mulţi dintre pseudoistoricii ruşi sau chiar basarabeni. Dacă ai tupeul să crezi asta, meriţi un dicţionar peste faţă:
Români: naţiune formată prin contopirea Dacilor cu coloniştii aduşi de Traian (107 d. Cr.) din diferite părţi ale Imperiului Roman şi din care o parte trecu în Mezia (274); de la 255 până la sec. XIII, românii trăiră adăpostiţi în munţi (de aici tăcerea istoricilor în cursul unui mileniu), după care reapar ca state organizate: Muntenia în 1250 și Moldova în 1360. Azi, românii sunt în număr de peste 14 milioane, dintre care 6.684.000 în România şi 3 milioane în Ardeal şi Ungaria, restul mai ales în Basarabia, Bucovina şi Macedonia, iar o rămăşiţă însemnată în Istria. Români se mai află în Serbia (300.000), Bulgaria (65.000), Azia-Mică (5.000) etc.
Sursa: www.dexonline.ro


Din păcate, încă mai suntem înjosiţi... înjosiţi de o naţiune care se visează stăpână pe întregul univers. Iar noi ce facem? Privim indiferenţi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu