sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Protest reuşit vă doresc.

Pentru că este un subiect care este discutat aprins la noi în societate, în special în rândurile elevilor și nu mai puțin special în rândul profesorilor, aș vrea sa îmi expun și eu punctul de vedere despre acest lucru. Putem începe chiar cu reforma privitoare la supravegherea video la examenele de absolvire (bacalaureat, pentru cei mai puțini cărturari).

Mă adresez în primul rând inculților trândavi care așteaptă să i se ofere mură-n-gură atunci când e vorba de vreun test de evaluare a cunoștințelor, examen sau alte probe din astea. O să ma exprim la singular, pentru că vorbirea la fiecare în particular pare mai interesantă. Boule, ani întregi ai stat și ai mirosit fum de țigară în dosul curții școlii, ai căutat să îți mirosi dimineața bășinile.. care îți oferă senzații domestice, bineînțeles, pentru că în altă parte decât în patul tău nu ți-ai permite una ca asta (sper) decât să te trezești frumos (și la timp), să îți speli cavitatea bucală (care e vai de ea..), să te mai pieptăni (dar ar fi timpul să te tunzi deja) și să faci niște exerciții de încălzire a mușchilor ca să te aduci în formă, să îți faci un ceai, să-l și bei, să pui mâna pe ghiozdan și să pleci la școală. Dar e normal, o dihanie ca tine care numai emană gaze de CO2 și la școală vine din an în Paște pentru a mai trage un fum cu băieții, nu este în stare să mai gândească, pentru că ți-a fost strivită o bună parte a modului de gândire (care nici nu mai merită sa fie numit "mod de gândire").

Acum revenind la idee, singura obiecție pe care o am în fața doamnei ministru al educatiei e că nu a fost desemnată mai devreme în postul pe care îl ocupă în prezent, pentru că prea multe persoane lipsite de cultură au ajuns azi să studieze la drept, la medicină, la tehnologii informaționale și alte facultăți de la care știu că mita ar putea prinde bine. Celor care vor merge mâine la protest, nu le urez decât să se apuce serios de carte și să ajungă să poarte grijă pentru ceva care se merită, nu pentru o ieșire în stradă de acest fel. Țara are nevoie de oameni, nu de lichele, slugi, curve, imbecili și cretini. Dacă ieșiți în stradă, atunci protestați împotriva adevăratelor probleme ale societății, de care va depinde viitorul vostru și a copiilor voștri.

Concluzionăm așadar, că doza de emoții despre care vorbiți că o aveți (sau urmează s-o aveți) este instigată nu de camerele video atașate pe niște pereți sumbri, ci din simpla frică că (fir-ar de cacofonie) vă treziți cu un pix și o foaie în față pe care scrie "Test de bacalaureat 2013" și vă amintiți că ani întregi ați frecat menta pe la lecții, vorbind despre cu totul alte lucruri decât ceea ce trebuia. Ia spune, dacă nu erai supravegheat video între cei patru pereți sumbri, nu frică îți era? Cum de ce? Frică de faptul că porți în buzunar un telefon cu conexiune la internet și niște megabytes pregătiți din start, pe care ai de gând să-i folosești cu scopul "de a te inspira puțin de pe net", nimic mai mult, doar atât, ce mare treabă... Deci evident, frica să nu te "spalească" (cum e "foarte cool" sa spunem) una dintre persoanele care supraveghează cele cateva ore de examen.

Și să nu credeți că ați scăpat de mine așa ușor, voi reveni cu articole poate chiar mai dureroase pentru mărețiile voastre. Adevărul doar(m)e.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu