sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Cazul Banciu şi prostia moldovenilor.

Filmuleţul a făcut furori pe internet, iar mass-media, atât cea din stânga cât şi din dreapta Prutului, a fost preocupată zilele trecute de cele întâmplate. Deşi consider că s-a făcut prea mult "tam-tam", este firesc să încercăm să analizăm situaţia şi din alt punct de vedere.

Faptul că un neghiob slab la minte, prezentator al unei emisiuni din România, i-a numit pe studenţii moldoveni de le est de Prut "proşti", iar pe studente "curve" este de-a dreptul inadmisibil. În acest caz ar trebui să se ia măsuri mult mai usturătoare decât amenda mizeră care i-a fost acordată postului B1. Nu ştiu cu ce s-a ales personal prezentatorul, însă cred că nu mai are ce căuta la TV. Postul de televiziune menţionat ar trebui să ia atitudine şi să renunţe la emisiuni cu conţinut jignitor. Este lucru clar.

Ceva totuşi ne scapă. De ce oare atunci când românii sunt numiţi ţigani, nimeni nu îşi cere scuze? Dragi compatrioţi, nu vă este ruşine să aveţi paşaport românesc dacă "românii sunt ţigani"? Rezultă că, oficial şi cu acte în regulă, şi voi sunteţi ţigani. Dacă nu aţi facut-o până acum, de astăzi aveţi un motiv în plus să vă mândriţi.

Aş fi bucuros dacă v-ar deranja la fel de mult închiderea şcolilor cu predare în limba română din Transnistria, declaraţiile (cele oficiale) ruseşti privind viitorul Republicii Moldova, referendumul din UTA Găgăuzia şi lista poate continua. De ce nu deveniţi la fel de "patrioţi" şi "apărători ai suveranităţii ţării" atunci când suntem pe bune ameninţaţi de vecinul din răsărit? Vă sunt mai dragii ruşii decât românii, decât voi înşivă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu